+ Yorum Gönder
  1. 1
    Hakan
    Yeni Üye

    Antep Mutfagı:Kurabiye


    Kurabiye

    MALZEME;
    450 gr. margarin
    450 gr. toz şeker
    600 gr. un
    400 gr. ince irmik
    50 gr. antepfıstığı

    TARİFİ:
    Önce yağla şeker derin bir kapta köpük haline gelene kadar iyice yoğrulur,un ve irmik az az ilave edilerek hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur tezgahta daire şeklinde kıvrılır.Birleşim yerlerine birer tane fıstık konulur ve yağlanmış tepsiye dizilir.Tepsiler orta hararetli fırında kurabiyelerin üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir.




  2. 2
    tontiş
    Usta Üye

    --->: Antep Mutfagı:Kurabiye

    çok kolay tarifler veriyorsun.emeğine sağlık canım







+ Yorum Gönder
antep usulu kurabiye tarifi,  antep usulü irmik kurabiyesi,  antep usulü un kurabiyesi
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi